HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. július 1., csütörtök

Sült kacsacomb párolt káposztával, sárgabarackkal




Sült kacsacomb párolt káposztával, sárgabarackkal


Hozzávalók:

  • 1 db kacsacomb fejenként
  • bors
  • libazsír
  • fokhagyma
  • friss kakukkfű
  • friss majoranna
  • fehérbor
  • fehérkáposzta
  • vöröshagyma
  • vaj
  • cukor
  • köménymag
  • ecet
  • citrom
  • ételízesítő
  • burgonya
  • friss petrezselyem
  • sárgabarackbefőtt
  • áfonyalekvár

Elkészítés:

A kacsacombokat ételízesítővel vagy sóval, borssal bedörzsölöm, s beteszem a hűtőbe néhány órára.

A combokat belehelyezem egy nyél nélküli serpenyőbe kevés libazsírra (a kacsa amúgy is sok zsírt fog majd engedni), teszek rájuk-melléjük bőségesen fokhagymagerezdeket, s a kertben frissen szedett kakukkfüvet és majorannát, kevés vizet öntök alá, lefedem, s nem túl nagy lángon párolom, időnként meglocsolom, a vége felé hozzáöntöm a fehérbort.

Közben felszeletelem a káposztát. Egy serpenyőben megolvasztom a vajat, teszek rá cukrot, karamellízálom. Rádobom a hagymát, megdinsztelem. Hozzáadom a káposztát, sóval, borssal, köménymaggal ízesítem. Időnként megkavarom. Amikor már majdnem kész, adok hozzá kevés ecetet, citromlevet és fehérbort, készre párolom.

Amikor a combok már megpuhultak, beteszem a serpenyőt a 200 fokra előmelegített sütőbe, s rövid idő alatt aranybarnára grillezem. Az ablakon keresztül figyeljük, nehogy megégessük!

Nagy lapostányérra teszem a combot, mellé egy kupac káposztát, néhány szem sült petrezselymes újburgonyát, s fél sárgabarackot, közepében áfonyalekvárral.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése