HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. július 11., vasárnap

Zöldséges, csülkös gratin



Zöldséges, csülkös gratin

Hozzávalók:
  • 3 db burgonya
  • 1 db cukkini
  • 1 fej karfiol
  • 1 fej brokkoli
  • füstölt főtt csülök
  • 1 pohár tejföl
  • 2 db tojás
  • 1 dl száraz fehér bor
  • ételízesítő
  • fekete őrölt bors bors
  • szerecsendió
  • vaj
  • reszelt sajt
  • prézli
  • fehér őrölt bors
Elkészítés:
A burgonyát héjéban felteszem főni. A cukkinit felszeletelem, egy serpenyőben vajon megpirítom. A karfiolt és a brokkolit rózsákra szedem, sós vízben félig megfőzöm.
A burgonyákat megpucolom, s felszeletelve egy kivajazott, prézlivel megszórt magas kerámia tálba teszem. Ráteszem a cukkini szeleteket, s a feldarabolt csülök egy részét. Majd rápakolom a karfiol, s brokkoli rózsákat váltakozva. Megszórom a maradék csülök darabkákkal. Egy edényben a tejfölt és a tojást összekeverem, fűszerezem, s beleöntöm a bort, jól összekeverem, majd ráöntöm a zöldségekre. (Miután a bortól híg lesz a mártás, ha valaki akarja, liszttel sűrítheti.) Megszórom a reszelt sajttal, a tetejére prézlit szórok. 180 C fokos előre melegített sütőben 30 percig sütöm, a végén grill fokozatban, hogy szép aranybarna legyen.
Egy nagy lapostányérra tálalom, s megszórom még őrölt fehér borssal. Vodkát és jó kis német sört ittam hozzá.

Jó étvágyat!
A másik felét is meg kellett enni, sajnos a boros szaftból már nem volt.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése