Zöldséges, csülkös gratin
Hozzávalók:- 3 db burgonya
- 1 db cukkini
- 1 fej karfiol
- 1 fej brokkoli
- füstölt főtt csülök
- 1 pohár tejföl
- 2 db tojás
- 1 dl száraz fehér bor
- ételízesítő
- fekete őrölt bors bors
- szerecsendió
- vaj
- reszelt sajt
- prézli
- fehér őrölt bors
A burgonyát héjéban felteszem főni. A cukkinit felszeletelem, egy serpenyőben vajon megpirítom. A karfiolt és a brokkolit rózsákra szedem, sós vízben félig megfőzöm.
A burgonyákat megpucolom, s felszeletelve egy kivajazott, prézlivel megszórt magas kerámia tálba teszem. Ráteszem a cukkini szeleteket, s a feldarabolt csülök egy részét. Majd rápakolom a karfiol, s brokkoli rózsákat váltakozva. Megszórom a maradék csülök darabkákkal. Egy edényben a tejfölt és a tojást összekeverem, fűszerezem, s beleöntöm a bort, jól összekeverem, majd ráöntöm a zöldségekre. (Miután a bortól híg lesz a mártás, ha valaki akarja, liszttel sűrítheti.) Megszórom a reszelt sajttal, a tetejére prézlit szórok. 180 C fokos előre melegített sütőben 30 percig sütöm, a végén grill fokozatban, hogy szép aranybarna legyen.
Egy nagy lapostányérra tálalom, s megszórom még őrölt fehér borssal. Vodkát és jó kis német sört ittam hozzá.
Jó étvágyat!
A másik felét is meg kellett enni, sajnos a boros szaftból már nem volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése