HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. július 8., csütörtök




Töltött cukkini





Hozzávalók:
  • 2 db cukkini
  • A töltelékhez:
  • 1 db hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 30 dkg darált hús
  • 10 dkg rizs
  • 1 db tojás
  • feketebors
  • pirospaprika
  • majoranna
  • petrezselyem
  • olívaolaj
  • reszelt sajt
  • chli
Elkészítés:

A cukkinit megmosom, végét levágom, kettévágom, s eltávolítom a magházát, megsózom.
A hagymát, fokhagymát majd a húst olívaolajon megpirítom, a végén hozzáadom a feldarabolt paradicsomot, majd egy keverőtálba teszem.
A rizst a serpenyőben megpirítom, kevés víz hozzáadásával félig megfőzöm, hozzáadom a keverőtálban lévő anyagokhoz, ráütöm a tojást, fűszerezem és összekeverem. A masszát beletöltöm a cukkini hajókba,vágok rá chili paprikát, majd kivajazott tepsibe teszem, s beteszem a sütőbe, amikor félig megsült, rászórom a reszelt sajtot, s készresűtöm. Az utolsó 5 percben grillezem.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése