HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. július 25., vasárnap

Hekk, mint balatoni hal

Hekk, mint balatoni hal

Az emberi butaságon mindig elcsodálkozom. Már azt hittem semmin nem lepődöm meg. De megint tévedtem. A butaságot lehet überelni. Ma a
NAPLÓ műsorában a megkérdezettek jelentős része úgy válaszolt, hogy a hekk egy balatoni hal.
Szegény keszeg, vajon mit szól hozzá? Nekem mellesleg a keszeg jobban ízlik, s ha jól átsütik ( a halsütödékben szándékosan nem sütik át eléggé, mivel így tovább tart a sütés, több gáz, olaj fogy, s a súly is kevesebb lesz) még a szálkát is el lehet ropogtatni. A hekk, mely az Atlanti óceánban honos, kevésbé szálkás, viszont íztelen. Segíteni kell rajta, hogy finom étekké váljon. Ekkor viszont már élvezetes. Én is kedvelem. Lásd Hekk rántva, petrezselymes, fokhagymás újkrumplival és párolt spenóttal .



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése