Hekk rántva, petrezselymes, fokhagymás újkrumplival és párolt spenóttal
Hozzávalók:
- 1 db hekk
- liszt
- piros paprika
- tojás
- prézli
- étolaj
- újkrumpli
- petrezselyem
- spenót levél
- só
- bors
- fokhagyma
- vaj
- paradicsom
- citrom
Elkészítés:
Az újkrumplit egy serpenyőben félig megfőzöm, majd olaj hozzáadásával megpirítom, sózom, borsozom, s a végén adok hozzázúzott fokhagymát és apróra vágott petrezselymet.A halat sózom, citromlevével meglocsolom, majd előbb paprikás lisztben, aztán tojásban, végül prézliben megforgatom, s bő olajban megsütöm.
A maréknyi spenót levelet forrásban lévő ételízesítős vízbe dobom kb. 2 percre.
Egy serpenyőben vajat hevítek, ebbe teszem a z átnyomott fokhagymákat, ráteszem a spenót leveleket, átforgatom.
Tálaláskor a hal mellé pakolom a sült újkrumplikat, a spenót leveleket és a paradicsom szeleteket. Citrom karikával, nyers spenótlevéllel és petrezselyem levéllel díszítem.
Megjegyzés: Még finomabb, ha a spenótlevelek dinsztelésekor öntök rá egy kevés tejszínt, de most sajnos nem volt itthon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése