HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. július 20., kedd

Hekk rántva, petrezselymes, fokhagymás újkrumplival és párolt spenóttal

Hekk rántva, petrezselymes, fokhagymás újkrumplival és párolt spenóttal

Hozzávalók:

  • 1 db hekk
  • liszt
  • piros paprika
  • tojás
  • prézli
  • étolaj
  • újkrumpli
  • petrezselyem
  • spenót levél
  • bors
  • fokhagyma
  • vaj
  • paradicsom
  • citrom

Elkészítés:

Az újkrumplit egy serpenyőben félig megfőzöm, majd olaj hozzáadásával megpirítom, sózom, borsozom, s a végén adok hozzázúzott fokhagymát és apróra vágott petrezselymet.

A halat sózom, citromlevével meglocsolom, majd előbb paprikás lisztben, aztán tojásban, végül prézliben megforgatom, s bő olajban megsütöm.

A maréknyi spenót levelet forrásban lévő ételízesítős vízbe dobom kb. 2 percre.

Egy serpenyőben vajat hevítek, ebbe teszem a z átnyomott fokhagymákat, ráteszem a spenót leveleket, átforgatom.

Tálaláskor a hal mellé pakolom a sült újkrumplikat, a spenót leveleket és a paradicsom szeleteket. Citrom karikával, nyers spenótlevéllel és petrezselyem levéllel díszítem.

Megjegyzés: Még finomabb, ha a spenótlevelek dinsztelésekor öntök rá egy kevés tejszínt, de most sajnos nem volt itthon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése