Gombás pizza, gyorsan
Hozzávalók:- 1 db mélyhűtött pizza lap
- olívaolaj
- hagyma
- fokhagyma
- bors
- ketchup
- chlliszósz
- oregano
- gomba
- reszelt sajt
- Mozarella
- Parmezán
- olívabogyó
- capribogyó
- chilipaprika
A pizzalapot kiveszem a hűtőből, hogy kiengedjen. Egy serpenyőben kevés olajon néhány percig dinsztelem a szeletelt gombát, félreteszem. A serpenyőbe ismét teszek kevés olajat, megdinsztelem a hagymát, fokhagymát, sózom, borsozom, rádobom az apró kockára vágott paradicsomot, öntök rá ketchupot és chiliszószt, teszek bele oregánot.
A pizzalapot bekenem a szósszal, megszórom a reszelt sajt felével, rápakolom a gombát (ha van, friss bazsalikom levelet összetépve), csíkokra vágott Mozarellát, olíva és kapribogyót. Ismét megszórom a reszelt sajttal, s a parmezánnal, valamint oregánóval. Vágok rá chilipaprikát.
200 C fokon kb 15 percig sütöm. Vörös bort ittam hozzá.
Bár jobb a tészta, ha az ember maga készíti, de 1 főre nincs kedvem vele pepecselni. A feleségem pedig újabban nem szereti a pizzát.
Néhány más pizza:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése