HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. július 6., kedd

Gombás pizza, gyorsan




Gombás pizza, gyorsan

Hozzávalók:
  • 1 db mélyhűtött pizza lap
  • olívaolaj
  • hagyma
  • fokhagyma
  • bors
  • ketchup
  • chlliszósz
  • oregano
  • gomba
  • reszelt sajt
  • Mozarella
  • Parmezán
  • olívabogyó
  • capribogyó
  • chilipaprika
Elkészítés:

A pizzalapot kiveszem a hűtőből, hogy kiengedjen. Egy serpenyőben kevés olajon néhány percig dinsztelem a szeletelt gombát, félreteszem. A serpenyőbe ismét teszek kevés olajat, megdinsztelem a hagymát, fokhagymát, sózom, borsozom, rádobom az apró kockára vágott paradicsomot, öntök rá ketchupot és chiliszószt, teszek bele oregánot.
A pizzalapot bekenem a szósszal, megszórom a reszelt sajt felével, rápakolom a gombát (ha van, friss bazsalikom levelet összetépve), csíkokra vágott Mozarellát, olíva és kapribogyót. Ismét megszórom a reszelt sajttal, s a parmezánnal, valamint oregánóval. Vágok rá chilipaprikát.
200 C fokon kb 15 percig sütöm. Vörös bort ittam hozzá.


Bár jobb a tészta, ha az ember maga készíti, de 1 főre nincs kedvem vele pepecselni. A feleségem pedig újabban nem szereti a pizzát.

Néhány más pizza:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése