HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. július 12., hétfő




Reszeltsajtos cukkini krémleves

Hozzávalók:
  • 2 db cukkini
  • 1 hagyma
  • 2 db burgonya
  • petrezselyem
  • olívaolaj
  • vaj
  • ételízesítő
  • fehér bor
  • tejszín
  • reszelt sajt
  • reszelt parmezán
  • fokhagyma
  • fehér bors
  • 1 db toast
Elkészítés:

A krumplit és cukkinit feldaraboljuk. Egy serpenyőbe vajat teszünk, s egy kevés olajat. A feldarabolt cukkinit, valamint a burgonyát megpirítjuk. Teszünk hozzá ételízesítőt és fekete borst. Felöntjük vízzel és készre főzzük.

A leveshez hozzáöntjük a fehérbort és a tejszínt, beleszórjuk a felaprított petrezselymet és összeturmixoljuk. (A cukkini egy részét darabosan hagyjuk.) Tálaljuk, a tetejére fehérborst szórunk, majd rászórjuk a reszelt sajtot is , s mikróban egy kicsit megolvasztjuk a sajtot. Majd vágunk rá 1 gerezd fokhagymát, s megszórjuk újra reszelt sajttal, parmezánnal. Bruschcetta Classico-t eszünk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése