HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. július 8., csütörtök



Paprika-paradicsom chutney

Hozzávalók:

  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 1 db zöld kaliforniai paprika
  • 1 db hegyes paprika
  • 50 dkg paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • olaj
  • ecet
  • barnacukor
  • ételízesítő
  • őrölt paprika
  • mustármag
  • egész bors
  • szegfűbors

Elkészítés:

A paprikákat, a paradicsomot és a hagymát feldarabolom, majd egy serpenyőben olajon megdinsztelem. Hozzáadom az ecetet, a cukrot, a szegfűborsot, a sót, az őrölt paprikát, a mustármagot és egész borsot, s állandó keverés mellett 30-40 percen keresztül főzöm. Van aki almát is tesz hozzá.

Fogyasztható önmagában, vagy körítésként, de eltehető sterilizált üvegben hosszú időre is.

Az étel a magyar lecsó rokona. Én a magyar ízt fokozandó teszek hozzá még fokhagymát és jó sok chilipaprikát is. Eredetileg indiai étel, ill. mártás volt. Brit közvetítéssel került Európába.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése