Paprika-paradicsom chutney
Hozzávalók:
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- 1 db hegyes paprika
- 50 dkg paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- olaj
- ecet
- barnacukor
- ételízesítő
- őrölt paprika
- mustármag
- egész bors
- szegfűbors
Elkészítés:
A paprikákat, a paradicsomot és a hagymát feldarabolom, majd egy serpenyőben olajon megdinsztelem. Hozzáadom az ecetet, a cukrot, a szegfűborsot, a sót, az őrölt paprikát, a mustármagot és egész borsot, s állandó keverés mellett 30-40 percen keresztül főzöm. Van aki almát is tesz hozzá.
Fogyasztható önmagában, vagy körítésként, de eltehető sterilizált üvegben hosszú időre is.
Az étel a magyar lecsó rokona. Én a magyar ízt fokozandó teszek hozzá még fokhagymát és jó sok chilipaprikát is. Eredetileg indiai étel, ill. mártás volt. Brit közvetítéssel került Európába.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése