HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. július 8., csütörtök

Meggyes pite

Meggyes pite

Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt,
  • 15-20 dkg dkg vaj, vagy margarin
  • kevés tej
  • 30 dkg kristály cukor
  • porcukor
  • 1 sütőpor
  • 3 tojás
  • fahéj
  • darált dió
  • citrom reszelt héja
  • meggy
  • gríz

Elkészítés:

A tészta alapanyagait összegyúrjuk,majd 2 részre osztjuk, 1/2 óráig pihentetjük. Kivajazunk, kilisztezünk egy tepsit. Az egyik tésztát belesimítjuk a tepsibe, rászórjuk a kimagozott meggyet, diót, grízt, a fahéjat, cukrot. Ráborítjuk-nyomkodjuk a másik lapot, villával megszúrkodjuk. Kb.20 percig sütjük. Porcukrot szórunk rá, hagyjuk kihűlni, vizes késsel szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése