HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. július 24., szombat

Spenót leves




Spenót leves

Hozzávalók:

  • 50 dkg spenót
  • 4 dcl víz
  • 4 dcl tej
  • 20 dkg sajt
  • vegeta
  • 2 db erőleves kocka
  • 1 db zöldségleves kocka
  • őrölt fekete bors
  • reszelt szerecsendió
  • petrezselymes fokhagymás fűszerkeverék
  • 2 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • vaj
  • cukkini
  • toast
  • tejföl

Elkészítés:

A forrásban lévő sós vízbe beledobjuk a megmosott spenótleveleket. 10 perc után kivesszük, s finomra vágjuk. Egy edényben 4 dcl vízbe 2 db húsleveskockát és 1 db zöldségleves teszünk, hozzáadunk 4 dcl tejet, s a spenótot, sózzuk, borsozzuk, teszünk bele vegetát, reszelt szerecsendiót, a kockára vágott sajtot, apróra vágott fokhagymát, és petrezselymet, egy kevés vajat, s felforraljuk. Tálaláskor teszünk rá néhány szelet sült cukkinit, spenót leveleket és vajban pirított toastot, s 2 kanál tejfölt.

Megjegyzés:

A leves melegen és hidegen is fogyasztható. (Utóbbi esetben a pirított toast elmarad.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése