Spenót leves
Hozzávalók:
- 50 dkg spenót
- 4 dcl víz
- 4 dcl tej
- 20 dkg sajt
- só
- vegeta
- 2 db erőleves kocka
- 1 db zöldségleves kocka
- őrölt fekete bors
- reszelt szerecsendió
- petrezselymes fokhagymás fűszerkeverék
- 2 gerezd fokhagyma
- petrezselyem
- vaj
- cukkini
- toast
- tejföl
Elkészítés:
A forrásban lévő sós vízbe beledobjuk a megmosott spenótleveleket. 10 perc után kivesszük, s finomra vágjuk. Egy edényben 4 dcl vízbe 2 db húsleveskockát és 1 db zöldségleves teszünk, hozzáadunk 4 dcl tejet, s a spenótot, sózzuk, borsozzuk, teszünk bele vegetát, reszelt szerecsendiót, a kockára vágott sajtot, apróra vágott fokhagymát, és petrezselymet, egy kevés vajat, s felforraljuk. Tálaláskor teszünk rá néhány szelet sült cukkinit, spenót leveleket és vajban pirított toastot, s 2 kanál tejfölt.Megjegyzés:
A leves melegen és hidegen is fogyasztható. (Utóbbi esetben a pirított toast elmarad.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése