Sült töltött paprika és paradicsom krumpli ágyo
Valami érdekesre vágytam, ráadásul ki akartam használni azt, hogy nincs itthon a nejem, s nem tud sikongani, hogy "Jaj de büdös van, mit kotyvasztottál már megint", úgyhogy sütöttem egy jó kis kaját.Hozzávalók:
- 2 db kalifornia paprika
- 2 db hegyes erős paprika
- 4 db paradicsom
- 40 dkg darált hús
- 3 szelet toast kenyér
- tej
- 1 db tojás
- 1 db chili paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- ételízesítő
- bors
- őrölt piros paprika
- őrölt fekete bors
- majoranna
- fokhagymás, petrezselymes fűszerkeverék
- reszelt sajt
- 10 dkg túró
- aludt tej
- őrölt fehér bors
- 1 gerezd fokhagyma
- petrezselyem
- só
- majoranna
- fokhagymás, petrezselymes fűszerkeverék
- 3-4 db nagy krumpli
- vaj
- ételízesítő
- aludt tej
- bors
Elkészítés:
A kaliforniai paprikákat félbevágom, kicsumázom, a hegyes paprikákat félbevágom, a paradicsomok tetejét levágom, belsejét kanállal kivágom (ezt majd a töltelékhez adom). Félreteszem őket.A paprika töltelékéhez a kenyeret tejbe áztatom, majd hozzákeverem az összetevőket.
A paradicsom töltelékhez ugyancsak összekeverem az összetevőket, plusz a kivájt, apróra vágott paradicsomdarabkákat.
A krumplit héjában megfőzöm, meghámozom.
Egy tepsit kivajazok, beleszeletelem a krumplit, meglocsolom aludt tejjel. Megtöltöm a paprikákat, belehelyezem a tepsibe, s megszórom a sajttal. Megtöltöm a paradicsomokat is, beleteszem a tepsibe, s rájuk teszem a sapkájukat.
180 C fokos sütőben 30 percig sütöm (az utolsó 5 percben grill fokozaton).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése