HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. július 4., vasárnap

Sült töltött paprika és paradicsom krumpli ágyon

Sült töltött paprika és paradicsom krumpli ágyo

Valami érdekesre vágytam, ráadásul ki akartam használni azt, hogy nincs itthon a nejem, s nem tud sikongani, hogy "Jaj de büdös van, mit kotyvasztottál már megint", úgyhogy sütöttem egy jó kis kaját.

Hozzávalók:

  • 2 db kalifornia paprika
  • 2 db hegyes erős paprika
  • 4 db paradicsom
a paprika töltelékéhez:
  • 40 dkg darált hús
  • 3 szelet toast kenyér
  • tej
  • 1 db tojás
  • 1 db chili paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ételízesítő
  • bors
  • őrölt piros paprika
  • őrölt fekete bors
  • majoranna
  • fokhagymás, petrezselymes fűszerkeverék
  • reszelt sajt
a paradicsom töltelékéhez:
  • 10 dkg túró
  • aludt tej
  • őrölt fehér bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem

  • majoranna
  • fokhagymás, petrezselymes fűszerkeverék
a krumplihoz:
  • 3-4 db nagy krumpli
  • vaj
  • ételízesítő
  • aludt tej
  • bors

Elkészítés:

A kaliforniai paprikákat félbevágom, kicsumázom, a hegyes paprikákat félbevágom, a paradicsomok tetejét levágom, belsejét kanállal kivágom (ezt majd a töltelékhez adom). Félreteszem őket.
A paprika töltelékéhez a kenyeret tejbe áztatom, majd hozzákeverem az összetevőket.
A paradicsom töltelékhez ugyancsak összekeverem az összetevőket, plusz a kivájt, apróra vágott paradicsomdarabkákat.
A krumplit héjában megfőzöm, meghámozom.
Egy tepsit kivajazok, beleszeletelem a krumplit, meglocsolom aludt tejjel. Megtöltöm a paprikákat, belehelyezem a tepsibe, s megszórom a sajttal. Megtöltöm a paradicsomokat is, beleteszem a tepsibe, s rájuk teszem a sapkájukat.
180 C fokos sütőben 30 percig sütöm (az utolsó 5 percben grill fokozaton).






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése