HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. július 8., csütörtök



Töltött paprika, ahogy én szeretem

Egy kicsit más, mint a hagyományos magyarosan elkészített töltött paprika.

Hozzávalók:

  • 6 db TV-paprika
  • A töltelékhez:
  • olívaolaj
  • 1 db hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg darált hús
  • 10 dkg rizs
  • 1 db tojás
  • fekete bors
  • pirospaprika
  • majoranna
  • ketchup
  • A szószhoz:
  • 4 db paradicsom
  • 1 doboz sűrített paradicsom
  • ketchup
  • chiliszósz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 db chilipaprika
  • ételízesítő
  • zellerszár
  • petrezselyem
  • A körethez:
  • burgonya
  • petrezselyem
  • tejföl

Elkészítés:

Az olívaolajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát és fokhagymát, s rádobom a darát húst. Addig dinsztelem, míg a hús kifehéredik, majd beleteszem egy keverőtálba. A rizst kevés olívaolajon megpörkölöm, majd adok hozzá vizet, ételízesítőt, s félig megfőzöm. Beleteszem a tálba, hozzáadom a tojást és a fűszereket, s jól összekeverem.

A kicsumázott paprikákat olívaolajon minden oldalon megsütöm, majd beletöltöm a tölteléket.

A szószhoz serpenyőben kevés olajon felteszem a felvágott paradicsomot, beleteszem az apróra vágott fokhagymát, chilit, csiliszószt, zellert és petrezselymet, ételízesítőt. Belerakom a megtöltött paprikákat, s fedő alatt főzöm. Amikor már majdnem kész, hozzáadom a sűrített paradicsomot és ketchupot (cukrozni nem szükséges, mivel a ketchup enyhén édes), s ha túl sűrű, kevés vizet.

Aki akarja, a szószt botmixerrel pépesítheti, s kevés lisztet is keverhet hozzá.

Petrezselymes krumplival tálalom, s a paprika tetejére tejfölt adok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése