Borsóleves zöldséggel és csipetkével
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldborsó
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj
- pirospaprika
- bors
- ételízesítő
- tej
- petrezselyem
- chilipaprika
- tejföl
- a csipetkéhez 1 tojás, liszt
Elkészítés:
A megtisztított és összevágott zöldségeket az olajon megfuttatom és egy kevés ideig fedő alatt párolom. Majd ráteszem a zöldborsót, fűszerezem, s felengedem vízzel. Amikor már a zöldségek csaknem puhák, belefőzöm az előre elcsipkedett tésztát is, adok hozzá egy kevés tejet. Vágok rá petrezselymet, egy kevés chilipaprikát, s teszek rá 2 kanál tejfölt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése