HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. július 1., csütörtök

Borsóleves zöldséggel és csipetkével




Borsóleves zöldséggel és csipetkével

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldborsó
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • pirospaprika
  • bors
  • ételízesítő
  • tej
  • petrezselyem
  • chilipaprika
  • tejföl
  • a csipetkéhez 1 tojás, liszt

Elkészítés:

A megtisztított és összevágott zöldségeket az olajon megfuttatom és egy kevés ideig fedő alatt párolom. Majd ráteszem a zöldborsót, fűszerezem, s felengedem vízzel. Amikor már a zöldségek csaknem puhák, belefőzöm az előre elcsipkedett tésztát is, adok hozzá egy kevés tejet. Vágok rá petrezselymet, egy kevés chilipaprikát, s teszek rá 2 kanál tejfölt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése