HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. július 27., kedd





Vörösboros gombapaprikás

Hozzávalók:

  • 40 dkg gomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db lecsópaprika
  • 3 db hegyes zöldpaprika
  • 3 db paradicsom
  • 1 db chilipaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ételízesítő
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • majoranna
  • petrezselyem
  • olívaolaj
  • füstölt szalonna
  • vörösbor
  • liszt
  • tejföl

Elkészítés:

Egy serpenyőbe olívaolajat teszek, s bele a kockára vágott füstölt szalonnát, s az apróra vágott hagymát, fokhagymát, teszek hozzá vegetát és őrölt fekete borst, megdinsztelem. Hozzáadom a darabolt paprikákat, majd a szeletelt gombát, s végül a paradicsomot. Megszórom vágott petrezselyemmel, piros paprikával, s teszek bele egy kevés majorannát. Amikor majdnem kész öntök rá vörösbort, megszórom egy kevés liszttel, adok hozzá tejfölt. Összekeverem, felforralom, s már is tálalható.

Ma fött rizzsel fogyasztottam, de nagyon finom petrezselymes sós krumplival, vagy galuskával is. Aki akar, adhat hozzá még plusz tejfölt is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése