Vörösboros gombapaprikás
Hozzávalók:
- 40 dkg gomba
- 1 db vöröshagyma
- 1 db lecsópaprika
- 3 db hegyes zöldpaprika
- 3 db paradicsom
- 1 db chilipaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- ételízesítő
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- majoranna
- petrezselyem
- olívaolaj
- füstölt szalonna
- vörösbor
- liszt
- tejföl
Elkészítés:
Egy serpenyőbe olívaolajat teszek, s bele a kockára vágott füstölt szalonnát, s az apróra vágott hagymát, fokhagymát, teszek hozzá vegetát és őrölt fekete borst, megdinsztelem. Hozzáadom a darabolt paprikákat, majd a szeletelt gombát, s végül a paradicsomot. Megszórom vágott petrezselyemmel, piros paprikával, s teszek bele egy kevés majorannát. Amikor majdnem kész öntök rá vörösbort, megszórom egy kevés liszttel, adok hozzá tejfölt. Összekeverem, felforralom, s már is tálalható.Ma fött rizzsel fogyasztottam, de nagyon finom petrezselymes sós krumplival, vagy galuskával is. Aki akar, adhat hozzá még plusz tejfölt is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése