Sült busa filé, párolt, sült zöldségekkel
Hozzávalók:- 1 busa filé
- ételízesítő
- bors
- fokhagyma
- citromlé
- olívaolaj
- vaj
- burgonya
- sárgarépa
- karfiol
- brokkoli
- cukkini
- paradicsom
- citromszelet
- petrezselyem
- tarka bors , egész
A halfilét ételízesitővel megszórom, borsózom, citromlével, s olívaolajjal meglocsolom, s fokhagymát vágok rá, s hagyom pihenni.
A brokkolit és a karfiolt rózsákra szedem, a répát félbevágom. Az összes zöldséget előfőzöm, a burgonyát, s a cukkinit szeletelem, egy serpenyőben vajon és olívaolajon készre párolom, ill. sütöm.
Megsütöm a halfilét is mindkét oldalán.
Tálaláskor a tányér közepére teszem a busát, mellé a zöldségeket. A halra tarka egész borst szórok, citromot és petrezselyem zöldet teszek.
Apperitívként vodkát, italként fehér bort fogyasztok hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése