Karfiol leves csipetkével
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej karfiol
- 2 db húsleveskocka
- petrezselyemzöld
- bors
- tej
- tejföl
- csípős pirospaprika
- vaj
- liszt
- pirospaprika
- liszt
- tojás
- só
- tej
Elkészítés:
A karfiolt rózsákra szedem, megmosom, s vízben felteszem főni, adok hozzá 2 db húsleveskockát, s egy marék apróra vágott petrezselymet, borssal ízesítem.Közben elkészítem a csipetke tésztáját, összekeverem a lisztet a tojással, adok hozzá egy kevés tejet, sót, s jól kikeverem, majd kicsipkedem, s félreteszem száradni.
Kevés vajon világosbarna rántást készítek, megszórom csípős piros paprikával.
Amikor a karfiol már majdnem kész, berántom, beleteszem a csipetkéket, adok hozzá tejet, felforralom.
Tálaláskor adok hozzá 2-3 kanál tejfölt, megszórom egy kevés pirospaprikával, s díszítem egy petrezselyem zölddel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése