HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. július 19., hétfő

Karfiol leves csipetkével

Karfiol leves csipetkével

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej karfiol
  • 2 db húsleveskocka
  • petrezselyemzöld
  • bors
  • tej
  • tejföl
  • csípős pirospaprika
A rántáshoz:
  • vaj
  • liszt
  • pirospaprika
A csipetkéhez:
  • liszt
  • tojás
  • tej

Elkészítés:

A karfiolt rózsákra szedem, megmosom, s vízben felteszem főni, adok hozzá 2 db húsleveskockát, s egy marék apróra vágott petrezselymet, borssal ízesítem.
Közben elkészítem a csipetke tésztáját, összekeverem a lisztet a tojással, adok hozzá egy kevés tejet, sót, s jól kikeverem, majd kicsipkedem, s félreteszem száradni.
Kevés vajon világosbarna rántást készítek, megszórom csípős piros paprikával.
Amikor a karfiol már majdnem kész, berántom, beleteszem a csipetkéket, adok hozzá tejet, felforralom.
Tálaláskor adok hozzá 2-3 kanál tejfölt, megszórom egy kevés pirospaprikával, s díszítem egy petrezselyem zölddel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése