Spenót krémleves
Hozzávalók:
- 50 dkg spenót
- 2 db nagyobb krumpli
- 4 dcl víz
- 1 doboz főzőtejszín
- 20 dkg sajt
- só
- vegeta
- 2 db erőleves kocka
- 1 db zöldségleves kocka
- őrölt fekete bors
- curry
- petrezselymes fokhagymás fűszerkeverék
- 2 gerezd fokhagyma
- petrezselyem
- toast
- tejföl
Elkészítés:
A forrásban lévő sós vízbe beledobjuk a megmosott spenótleveleket. 10 perc után kivesszük, s finomra vágjuk. Egy edényben 4 dcl vízbe 2 db húsleveskockát és 1 db zöldségleves teszünk, hozzáadjuk a spenótot, sózzuk, borsozzuk, teszünk bele vegetát, s curry-t, a kockára vágott sajtot, apróra vágott fokhagymát, és petrezselymet, 1 doboz főzőtejszínt, s felforraljuk. Beletesszük a feldarabolt krumplit és összeturmixoljuk.Tálaláskor teszünk bele pirított toastot, s 2 kanál tejfölt a tetejére, s szórunk rá egy kevés curry-t.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése