HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. július 14., szerda

Maast-o-Khiar, uborkás, mentás joghurt

Maast-o-Khiar, uborkás, mentás joghurt


Hozzávalók:

  • 1 pohár joghurt
  • 1 uborka
  • 1 db hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • menta
  • fekete bors

Elkészítés:

Keverjük addig a joghurtot, mig lágy lesz. A hagymát, fokhagymát és az uborka felét reszeljük le, az uborka másik felét daraboljuk. Adjuk a joghurthoz a reszelt uborkát, fokhagymát, valamit az apróra vágott mentaleveleket, s a darabos uborkát. Sózzuk, borsozzuk. Keverjük jól össze, majd tegyük hűtőszekrénybe legalább 2 órára, tegyük tányérra, díszítsük mentalevelekkel.

Ez az iráni specialitás nagyon kellemes étek ilyen kánikulában, próbáljátok ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése