HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. július 9., péntek

Tejszínes cukkini-krémleves




Tejszínes cukkini-krémleves

Hozzávalók:
  • 2 db cukkini
  • 1 hagyma
  • 2 db burgonya
  • petrezselyem
  • olívaolaj
  • vaj
  • ételízesítő
  • curry
  • fehér bor
  • tejszín
  • reszelt sajt
Elkészítés:
A krumplit és cukkinit feldaraboljuk, néhány cukkini szeletet félreteszünk. Egy serpenyőbe vajat teszünk, s egy kevés olajat. A feldarabolt cukkinit, valamint a burgonyát megpirítjuk. Teszünk hozzá ételízesítőt, fekete borst és curryt. Felöntjük vízzel és készre főzzük.
Közben a cukkini szeleteket olajon megsütjük.
A leveshez hozzáöntjük a fehérbort és a tejszínt, beleszórjuk a felaprított petrezselymet és összeturmixoljuk. Rövid forralás után tálaljuk, a krémleves tetejére tesszük a sült cukkini szeleteket és a reszelt sajt kupackákat, díszítjük tejszínnel és egy szép petrezselyemmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése