HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. július 29., csütörtök


Afrikai harcsapaprikás, baconos chilipaprikás túrós csuszával

Hozzávalók:

  • 1 szelet afrikai harcsafilé
  • olaj
  • füstölt szalonna
  • hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • paprika
  • paradicsom
  • vegeta
  • bors
  • őrölt piros paprika
  • chilipaprika
  • vegeta
  • halászlé sűrítmény
  • tej
  • vörösbor
  • liszt
  • tészta
  • túró
  • tejföl
  • bacon

Elkészítés:

A kockára vágott bacont egy serpenyőben kevés olajjal megsütöm, félreteszem (a csuszához). Majd abban a serpenyőben megsütöm az ugyancsak kockára vágott füstölt szalonnát. Beleteszem a az apróra vágott hagymát, megdinsztelem. A végén hozzáteszem az apróra zúzott fokhagymát. Megszórom vegetával, borssal, csípős őrölt paprikával. Beleteszem a feldarabolt paprikát, chili paprikát és paradicsomot. Beleöntöm a halászlé sűrítményt, s a kockára vágott halat. Öntök hozzá vörösbort, felforralom, öntök bele tejet, tejfölt, megszórom kevés liszttel. Baconos, túrós, tejfölös csuszával tálalom. Vágok rá egy kevés chili paprikát is. Lehet dísziteni petrezselyemmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése