Pizza Margarita gazdagon
Hozzávalók:- 1 db mélyhűtött pizza lap
- olívaolaj
- bors
- ketchup
- chlliszósz
- oregano
- olívabogyó
- capribogyó
- csípős hegyes zöldpaprika
- paradicsom
- reszelt sajt
- Parmezán
- bazsalikom levél
A pizzalapot kiveszem a hűtőből, hogy kiengedjen.
A pizzalapot bekenem a szósszal (olívaolaj, ketchup, ciliszósz, bors), megszórom a reszelt sajt felével, ismét öntök rá szószt, megszórom oregáno-val. Teszek rá olívabogyót és kapribogyót, paradicsom darabkákat, vágok rá csípős hegyes zöld paprikát. Locsolok rá olívaolajat.Megint megszórom reszelt sajttal.
200 C fokon kb 15 percig sütöm. Amikor kész díszítem bazsalikom levéllel, s megszórom Parmezán sajt reszelékkel.
Megjegyzés:
A pizza a szegény emberek étele volt. A középkori Itáliában a kenyértésztából lepényt készítettek, megkenték paradicsomszósszal, s a kemencében megsütötték. A tehetősebbek megszórták sajttal.
Híressé akkor lett, amikor 1889-ben a Nápolyba látogató Margherita olasz királynő tiszteletére egy helybéli pizzát készített. A hazafi az olasz zászlót kívánta ábrázolni, a piros volt a paradicsom, a fehér a Mozarella, a zöld pedig a bazsalikom. Az igazi Margarita-t, vagy Margherita-t, de hívják Pizza Napoletana-nak is, ma is így készítik.
Nos, én egy kicsit feljavítottam a Margarita-t.
Buono Appetito!
Egy autentikus Pizza Napoletana készítése a Spigolo Ristorante ,Trattoria, Pizzeria-ban:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése