HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. július 10., szombat



Café Brulot

Hozzávalók:
  • 4 cl konyak
  • 1 csésze erős kávé
  • 2 szegfűszeg
  • 1 narancs héja
  • 1citrom héja
  • 1 rúd fahéj
  • cukor

Elkészítés:

Valamennyi hozzávalót állandó keverés mellet felmelegítjük és az italt egy puncsos pohárba, vagy kávés csészébe öntjük.

Megjegyzés:

Amikor ezt a receptet a Mindmegette.hu oldalra feltöltöttem éppen duplán nyár volt, a meteorológiai nyár után beköszöntött a csillagászati nyár is. Az időjárás azonban nem vett erről tudomást, ezért ajánlottam ezt az italt azoknak, akik a strandok helyett inkább a szobák melegét választották. Most már azonban igazi kánikula dühöng, 35 C fok körüli hőmérséklettel, este amikor enyhül a hőség, talán jól esik egy meleg ital.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése