Töltött padlizsán mozzarellával
Hozzávalók:
- 1 db nagyobb padlizsán
- 30 dkg darált hús
- 3 szelet toastkenyér
- tej
- 1 db tojás
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 1 tasak Mozarella
- reszelt sajt
- 5 db burgonya
- ételízesítő
- petrezselyem
- só
- bors
- kakukkfű
- rozmaring
- oregánó
- majoranna
- fokhagymás, petrezselymes fűszerkeverék
- citrom
- olívaolaj
- vaj
- prézli
Elkészítés:
A kenyeret egy kis tálba teszem, s meglocsolom tejjel.A krumplikat héjában felteszem főni.
A padlizsán végét levágom, kettészelem, a húsát berovátkolom, meglocsolom citromlével, s rövid pihentetés után egy serpenyőben olívaolajon és vajon megsütöm. A belsejét kiskanállal kikaparom, s egy keverőtálba teszem.
A padlizsán csónakokat pedig egy kivajazott, prézlivel megszórt tepsibe fektetem.
Az apróra vágott hagymát megdinsztelem, hozzáadom a darabolt fokhagymát, a fűszereket és a darált húst. Együtt pirítom, kevergetem, míg a hús kifehéredik, hozzáadom az apróra vágott petrezselymet és a rozmaringot, s beletöltöm a keverőtálba. A masszához hozzáadom a kenyeret, a tojást, s jól összekeverem. Ha szükséges, még utánízesítek.
A masszát beletöltöm a padlizsán hajókba, teszek rá paradicsom szeleteket, arra pedig a Mozarella szeleteket.
A megpucolt és felszeletelt burgonyát a tepsi szabad felébe rétegezem, sóval, borssal fűszerezem, s vajdarabkákat teszek rá. (Mivel a töltelékből még maradt, teszek a burgonyára is, sőt töltöttem 1 db paradicsomba is, melynek levágtam a sapkáját, s kivájtam a belsejét.)
Végül az egészet megszórom reszelt sajttal és prézlivel. 180 fokos sütőben (a végén grill fokozaton) kb. 30 perc alatt aranybarnára sütöm.
Tálaláskor teszek a tányéra töltött padlizsánt, paradicsomot és burgonyát is. Petrezselyemmel díszítem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése