HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. július 16., péntek

Töltött padlizsán mozzarellával



Töltött padlizsán mozzarellával

Hozzávalók:

  • 1 db nagyobb padlizsán
  • 30 dkg darált hús
  • 3 szelet toastkenyér
  • tej
  • 1 db tojás
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 tasak Mozarella
  • reszelt sajt
  • 5 db burgonya
  • ételízesítő
  • petrezselyem
  • bors
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • oregánó
  • majoranna
  • fokhagymás, petrezselymes fűszerkeverék
  • citrom
  • olívaolaj
  • vaj
  • prézli

Elkészítés:

A kenyeret egy kis tálba teszem, s meglocsolom tejjel.
A krumplikat héjában felteszem főni.
A padlizsán végét levágom, kettészelem, a húsát berovátkolom, meglocsolom citromlével, s rövid pihentetés után egy serpenyőben olívaolajon és vajon megsütöm. A belsejét kiskanállal kikaparom, s egy keverőtálba teszem.
A padlizsán csónakokat pedig egy kivajazott, prézlivel megszórt tepsibe fektetem.
Az apróra vágott hagymát megdinsztelem, hozzáadom a darabolt fokhagymát, a fűszereket és a darált húst. Együtt pirítom, kevergetem, míg a hús kifehéredik, hozzáadom az apróra vágott petrezselymet és a rozmaringot, s beletöltöm a keverőtálba. A masszához hozzáadom a kenyeret, a tojást, s jól összekeverem. Ha szükséges, még utánízesítek.
A masszát beletöltöm a padlizsán hajókba, teszek rá paradicsom szeleteket, arra pedig a Mozarella szeleteket.
A megpucolt és felszeletelt burgonyát a tepsi szabad felébe rétegezem, sóval, borssal fűszerezem, s vajdarabkákat teszek rá. (Mivel a töltelékből még maradt, teszek a burgonyára is, sőt töltöttem 1 db paradicsomba is, melynek levágtam a sapkáját, s kivájtam a belsejét.)
Végül az egészet megszórom reszelt sajttal és prézlivel. 180 fokos sütőben (a végén grill fokozaton) kb. 30 perc alatt aranybarnára sütöm.

Tálaláskor teszek a tányéra töltött padlizsánt, paradicsomot és burgonyát is. Petrezselyemmel díszítem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése