HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. július 5., hétfő

Tea indiai módra

Tea indiai módra

Több ízben voltam Indiában. Nehéz volt megszoknom, hogy a hotelban a roomboy (mindenes szobafiú, aki takarított, beágyazott, kimosta a szennyest, kipucolta az ajtó elé tett cipőt) hajnalok hajnalán, amikor még javában aludtam volna, felzörgetett: Sir, your earlymorning tea! Uram, a korareggeli teája!

Hozzávalók:
  • 1 csészéhez:
  • 1 kávéskanálnyifekete teafű
  • forró víz
  • cukor
  • tej
  • citromfű
  • gyömbér

Elkészítés:

Indiában az angol hatás (elvégre elég sokáig volt angol gyarmat) miatt a teát angolosan főzik, s nem tesznek hozzá, sem citromot, sem rumot. Vagyis a teafüvet a kannába teszik, felöntik forró vízzel.

A teáskannából a teát csészébe öntik, cukrot adnak hozzá, s tejet öntenek bele, s kevés citromfűvel, gyömbérrel fűszerezik. Így kinézésre hasonlatos a mi tejeskávénkhoz.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése