HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. július 7., szerda



Születésnapi Sangria

A lányom a születésnapi ebédhez - ami még júniusban volt (ezt a bloggot pedig júliusban nyítottam) - egy üveg Sangriát hozott. Ezt javítottam fel egy kicsit.

Hozzávalók 5 személyre:

  • 1 db narancs
  • 1/2 citrom
  • 1/2 lime
  • 1/4 piros alma
  • 1/4 zöld alma
  • 2 db banán
  • 1 db őszibarack
  • 1 kávéskanál porcukor
  • fahéj
  • narancslé
  • citromlé
  • 2 cl cognac
  • 1 cl narancslikőr
  • sok jég
  • 1,5 liter sangria

Elkészítés:

A citrusféléket és a banánt felszeletelem, a többi gyümölcsöt meghámozom, feldarabolom, beleteszem egy bóléstálba. Hozzáadok kevés narancs- és citromlevet, a porcukrot, a cognac-ot és narancslikőrt, jó sok jeget, s végül felöntöm a behűtött Sangriával, jól összekeverem. Bóléspoharakba öntöm.

Egészségünkre!

Tipp: a jó hideg pezsgő még jobban feldobja, van aki Triple Sec-et tesz bele. A gyümölcsöket is lehet variálni tetszés szerint.

Megjegyzés: a kép Sue Michalski "Koktélok és puncsok" könyvéből való, remélem nem veszi zokon. Ha legközelebb újra készítek Sangriát, lefényképezem, s feltöltöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése