Születésnapi Sangria
A lányom a születésnapi ebédhez - ami még júniusban volt (ezt a bloggot pedig júliusban nyítottam) - egy üveg Sangriát hozott. Ezt javítottam fel egy kicsit.Hozzávalók 5 személyre:
- 1 db narancs
- 1/2 citrom
- 1/2 lime
- 1/4 piros alma
- 1/4 zöld alma
- 2 db banán
- 1 db őszibarack
- 1 kávéskanál porcukor
- fahéj
- narancslé
- citromlé
- 2 cl cognac
- 1 cl narancslikőr
- sok jég
- 1,5 liter sangria
Elkészítés:
A citrusféléket és a banánt felszeletelem, a többi gyümölcsöt meghámozom, feldarabolom, beleteszem egy bóléstálba. Hozzáadok kevés narancs- és citromlevet, a porcukrot, a cognac-ot és narancslikőrt, jó sok jeget, s végül felöntöm a behűtött Sangriával, jól összekeverem. Bóléspoharakba öntöm.
Egészségünkre!
Tipp: a jó hideg pezsgő még jobban feldobja, van aki Triple Sec-et tesz bele. A gyümölcsöket is lehet variálni tetszés szerint.
Megjegyzés: a kép Sue Michalski "Koktélok és puncsok" könyvéből való, remélem nem veszi zokon. Ha legközelebb újra készítek Sangriát, lefényképezem, s feltöltöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése