HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. július 1., csütörtök

Cukkinikrémleves


Cukkinikrémleves

Hozzávalók:

  • 2 db cukkini
  • 1 hagyma
  • 2 db burgonya
  • zsálya
  • petrezselyem
  • majoranna
  • vaj
  • ételízesító
  • fehér bors
  • curry
  • fehér bor
  • tejszín
  • tejföl
  • pirított toast
  • sajt
Elkészítés:
A felforrósított vajon a feldarabolt cukkinit, valamint a burgonyát megpirítjuk. Teszünk hozzá ételízesítőt és borst. Felöntjük vízzel és készre főzzük.
A leveshez hozzáöntjük a fehérbort és a tejszínt, beleszórjuk a felaprított zöldfűszereket és összeturmixoljuk. Rövid forralás után tálaljuk, teszünk rá tejfölt, s megszórjuk curryval.
A B verzióban pirítóst és sajtot is teszünk bele.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése