HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. július 2., péntek



Vegás töltött padlizsán




A mai ebéd töltött padlizsán volt, mely az egyik kedvencem a sok közül, nyáron egy kellemes, könnyű étek.

Hozzávalók:

  • 1 db nagyobb padlizsán
  • 5 dkg szalonna
  • 5 dkg rizs
  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • zöld paprika
  • paradicsom
  • ételízesítő
  • kevés zeller
  • kevés metélő hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • vaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt paprika
  • reszelt ementáli sajt
Elkészítés:

A rizst megfőzöm. A szalonnát és a hagymát darabolom, egy serpenyőben olajon megsütöm, hozzáadom a rizshez. A padlizsánokat megfelezem, belsejüket kivájom. A gyümölcs húsát apróra vágom, s hozzáadom a rizshez, az ementáli felével,az összevágott paprikával és zellerrel, ízesítem, összekeverem. Egy kivajazott tepsibe helyezve megsütöm. A tetejére metélőhagymát és reszelt sajtot szórok. Petrezselymes újkrumplival tálalom.
Aki nem tudja hús nélkül az életét elképzelni, a töltelékbe tehet darált húst is.
Aperitifként vodkát, majd egy korsó sört ittam hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése