

Vegás töltött padlizsán
A mai ebéd töltött padlizsán volt, mely az egyik kedvencem a sok közül, nyáron egy kellemes, könnyű étek.
Hozzávalók:
- 1 db nagyobb padlizsán
- 5 dkg szalonna
- 5 dkg rizs
- 1 db nagyobb vöröshagyma
- zöld paprika
- paradicsom
- ételízesítő
- kevés zeller
- kevés metélő hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- vaj
- őrölt fekete bors
- őrölt paprika
- reszelt ementáli sajt
A rizst megfőzöm. A szalonnát és a hagymát darabolom, egy serpenyőben olajon megsütöm, hozzáadom a rizshez. A padlizsánokat megfelezem, belsejüket kivájom. A gyümölcs húsát apróra vágom, s hozzáadom a rizshez, az ementáli felével,az összevágott paprikával és zellerrel, ízesítem, összekeverem. Egy kivajazott tepsibe helyezve megsütöm. A tetejére metélőhagymát és reszelt sajtot szórok. Petrezselymes újkrumplival tálalom.
Aki nem tudja hús nélkül az életét elképzelni, a töltelékbe tehet darált húst is.
Aperitifként vodkát, majd egy korsó sört ittam hozzá.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése