Sonkás-spárgás spagetti
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szál póréhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 szelet sonka
- 50 dkg spárga (zöld)
- olívaolaj
- ételízesítő
- feketebors
- kakukkfű
- oregánó
- fokhagymás-chilis pesto fűszerkeverék
- 4 db chilipaprika
- kapribogyó
- kaprigyümölcs
- pirospaprikával töltött olívabogyó
- aludttej
- tejföl
- 50 dkg spagetti
- reszelt parmezán sajt
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymákat olívaolajon a kockára vágott sonkával megdinsztelem, fűszerezem ételízesítővel, feketeborssal, kakukkfűvel, oregánóval, fokhagymás-chilis pesto fűszerkeverékkel, hozzáadom a feldarabolt chilipaprikákat, a kapribogyókat és kaprigyümölcsöket, a pirospaprikával töltött olívabogyókat, valamint a cukros, sós vízben főtt zöldspárga darabokat (kb. 3 cm-es darabokra vágottan), felöntöm az aludttejjel és tejföllel. Végül beleforgatom a főtt spagettit. Reszelt parmezán sajttal tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése