Szardellás saláta
A nagy hőségben végzett munka után már nem volt kedvem főzőcskézni, nem is igen vágytam meleg kosztra, ráadásul már 1!2 2 is elmúlt. Úgy döntöttem, egy könnyű és gyors étel lesz az ebédem.
Hozzávalók:
- jégsaláta
- paprika
- paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- citrom
- 1 doboz szardella
- 1 db lila hagyma
- petrezselyem
- só
- bors
- tárkonyos ecet
- citromlé
- toast
- vaj
Elkészítés:
A salátát összetépkedem, beleteszem egy kis tálba, a paprikát és paradicsomot feldarabolom, hozzáadom a az apróra vágott fokhagymát, sózom, borsozom, meglocsolom az ecettel és citromlével. Ráteszem a szardella darabokat (az olajjal együtt), petrezselyemmel és citromszelettel díszítem. Vajas pirítóssal fogyasztom.Egy jó kis száraz fehér bor passzol hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése