HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. július 3., szombat

Szardellás saláta

Szardellás saláta



A nagy hőségben végzett munka után már nem volt kedvem főzőcskézni, nem is igen vágytam meleg kosztra, ráadásul már 1!2 2 is elmúlt. Úgy döntöttem, egy könnyű és gyors étel lesz az ebédem.

Hozzávalók:
  • jégsaláta
  • paprika
  • paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • citrom
  • 1 doboz szardella
  • 1 db lila hagyma
  • petrezselyem
  • bors
  • tárkonyos ecet
  • citromlé
  • toast
  • vaj

Elkészítés:

A salátát összetépkedem, beleteszem egy kis tálba, a paprikát és paradicsomot feldarabolom, hozzáadom a az apróra vágott fokhagymát, sózom, borsozom, meglocsolom az ecettel és citromlével. Ráteszem a szardella darabokat (az olajjal együtt), petrezselyemmel és citromszelettel díszítem. Vajas pirítóssal fogyasztom.
Egy jó kis száraz fehér bor passzol hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése