Sült kacsacomb sült krumplival, vörösborban párolt almás káposztával, ribizli james sárgabarack befőttel
Egyik kedvencem, már sokféleképp elkészítettem.Hozzávalók :
- 2 db kacsacomb
- 25 dkg krumpli
- 1/2 vörös káposzta
- 1 db alma
- só
- rozmaring
- kakukkfű
- majoránna
- cukor
- köménymag
- ecet
- 1 dl vörösbor
- 1 db babérlevél
- só
- őrölt fekete bors
- 2 db sárgabarack befőtt
- 2 tk ribizli jam
- olívaolaj
A kacsacombot fűszerezem sóval, borssal, kakukkfűvel, rozmaringgal, majoránnával, locsolok rá olívaolajat, s beteszem a hűtőbe egy napra.
Másnap a krumplit héjában megfőzöm félig, majd megpucolom, s felszeletelem.
A káposztát és az almát legyalulom.. Egy serpenyőben kevés olajon cukrot karamelizálok, beleteszem a káposztát és az almát, a köménymagot, babérlevelet, sót, borsot, öntök rá kevés ecetet, s megpárolom, a végén öntök bele vörösbort.
Közben megsütöm a kacsacombokat, majd a zsírjában a krumplit.
Tálaláskor teszek a tányérra egy combot, mellé krumplit és káposztát, valamint egy sárgabarackot, egy kanál ribizli jamet.
Ez az én ízlésemnek is megfelel. Biztos finom volt.
VálaszTörlés