Tökös lecsó bogyiszlói paprikából, lángolt kolbásszal
Egy korábbi bejegyzésben írtam, hogy egy óriási tök nőtt a hátsó kertben. Akkor az egyik nagy tököt legyalultam, bedobozoltam és lemélyhűtöttem. Most az egyik dobozt vettem elő, s használtam fel a lecsóhoz.Hozzávalók:
- 75 dkg bogyiszlói paprika
- 2 db hegyes csípős zöldpaprika
- 4 db chili
- 35 dkg paradicsom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 70 dkg gyalult tök
- olaj
- só
- őrölt csípős prirospaprika
- őrölt fekete bors
- 20 dkg lángolt kolbász
A hagymákat aprítom, egy edényben olajon megdinsztelem. Közben felkarikázom a paprikát, a hagymára teszem. Nyolcadolom a paradicsomot, belerakom az edénybe, fűszerezem, s hozzáadom a tököt is, összekeverem. Rávágom a chilit. Főzöm.
A kolbászt felkarikázom, s amikor már a lecsó csaknem kész, belekeverem.
P.S. A recept bekerült a Hírkereső mai (2013.10.15) Gasztro Top-jába:
35.- Tökös lecsó kolbásszal
(Mindmegette)
P.S. A recept bekerült a Hírkereső mai (2013.10.17) Heti Gasztro Top-jába:
16. - Tökös lecsó kolbásszal
P.S. A recept bekerült a Hírkereső mai (2013.10.17) Heti Gasztro Top-jába:
16. - Tökös lecsó kolbásszal
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése