HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. október 4., péntek

Halászlé tésztával, sok-sok csípős paprikával, tejföllel

Halászlé tésztával,  sok-sok csípős paprikával, tejföllel


Imádom a halászlét, azok közé tartozom, akik nem csak Karácsonykor eszik ezt a finom halas ételt.

Aki ismer, az tudja, hogy szeretem a csípős ételeket. Ezúttal is sok-sok őrölt fekete bors, csípős őrölt paprika, Erős Pista, chilipaprika került a halászlébe. A fotón a tészta sajnos nem nagyon látszik, de ott van, higgyétek el. Nálam a paksi változat a favorit.

 Hozzávalók
  • 4 db  ponty patkó
  • 1 doboz halászlé sűrítmény
  • 1 doboz (70 gr) paradicsompüré
  • 1 fej vöröshagyma
  • chili paprika
  • Erős Pista
  • olaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • metélt tészta
  • tejföl 
Elkészítés:

A halat besózom,  s beteszem a hűtőbe.

A főzéskor a hagymát apróra vágom, egy edényben olajon megdinsztelem, felöntöm vízzel, sózom, borsozom, szórok bele bőségesen őrölt paprikát, vágok bele chili paprikát, hozzáadom a halászlésűrítményt, s a sűrített paradicsomot. Amikor felforrt, beleteszem a metéltet, kis idő elteltével a ponty patkókat. Amikor megfőtt, tálalom,  teszek rá tejfölt és egy  chili paprikát. Fehérkenyérrel fogyasztom, vörösbort iszom hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése