Halászlé tésztával, sok-sok csípős paprikával, tejföllel
Imádom a halászlét, azok közé tartozom, akik nem csak Karácsonykor eszik ezt a finom halas ételt.
Aki ismer, az tudja, hogy szeretem a csípős ételeket. Ezúttal is sok-sok őrölt fekete bors, csípős őrölt paprika, Erős Pista, chilipaprika került a halászlébe. A fotón a tészta sajnos nem nagyon látszik, de ott van, higgyétek el. Nálam a paksi változat a favorit.
Hozzávalók
- 4 db ponty patkó
- 1 doboz halászlé sűrítmény
- 1 doboz (70 gr) paradicsompüré
- 1 fej vöröshagyma
- chili paprika
- Erős Pista
- olaj
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- metélt tészta
- tejföl
A halat besózom, s beteszem a hűtőbe.
A főzéskor a hagymát apróra vágom, egy edényben olajon megdinsztelem, felöntöm vízzel, sózom, borsozom, szórok bele bőségesen őrölt paprikát, vágok bele chili paprikát, hozzáadom a halászlésűrítményt, s a sűrített paradicsomot. Amikor felforrt, beleteszem a metéltet, kis idő elteltével a ponty patkókat. Amikor megfőtt, tálalom, teszek rá tejfölt és egy chili paprikát. Fehérkenyérrel fogyasztom, vörösbort iszom hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése