Fehérboros tavaszi zöldségleves zöldspárgával, sült sonkával, reszelt sajttal - Variáció II.
Hogy ne unjam meg a Tavaszi zöldségleves-t, ezúttal kockára vágott sült sonkát és reszelt sajtot szórtam rá:
Hozzávalók :
- 2 szelet sonka
- olívaolaj
- 10 síp zöldspárga
- 2 újhagyma zöldjével
- 1/2 póréhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1/2 sárgarépa
- 1/2 petrezselyem gyökér
- 1 db krumpli
- 1 szelet karalábé
- 1 szelet zellergumó
- 2 rózsa karfiol
- karfiollevél
- 5 levél medvehagyma
- 1/2 csípős hegyes paprika
- 2 db chili paprika
- 1 db paradicsom
- 2 db csiperkegomba
- petrezselyemzöld
- zellerlevél
- zöld borsó
- zöld bab
- kelkáposzta levél
- 1 db marhahúsleves kocka
- kakukkfű
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- liszt
- sajt
- fehér bor (Rajnai rizling)
A zöldségeket előkészítem, a hagymákat, répát, petrezselyemgyökeret, paprikát karikára, a karalábét, zellert, krumplit kockára vágom, a leveleket darabolom, a paradicsomot nyolcadolom, a spárga végét levágom, majd harmadolom, a gombát szeletelem, a petrezselyem és zellerleveleket aprítom. A sajtot lereszelem.
Egy lábasban olíva olajon a szeletelt sonkát megpirítom, majd kiveszem és félreteszem. A zsiradékra ráteszem a zöldségeket a spárga, gomba és a levelek kivételével, beledobok 3 ág kakukkfüvet is.. Együtt dinsztelem, fűszerezem, majd szórok rá lisztet, felengedem vízzel, belemorzsolom a leveskockát. Főzöm.
Amikor már félig megfőtt, hozzáadom a többi zöldséget is. A főzés vége felé rávágom a medvehagymát, petrezselyem és zellerlevelet, s öntök hozzá fehérbort. Megkóstolom, ha kell még utánfűszerezek.
Tálalok. Egy mélytányérba szedek a levesből, szórok rá sült sonkát, reszelt sajtot.
P.S. A recept felkerült a Hírkereső mai (2013.10.06.) Gasztro Top-jára:
13.- Fehérboros zöldségleves sült sonkával (Mindmegette)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése