HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. október 13., vasárnap

Fehérboros káposzta húsos gombóccal

Fehérboros káposzta húsos gombóccal


Hogy ne mindig töltött káposzta, vagy Székely-káposzta legyen.

Hozzávalók:

  • 30 dkg savanyított káposzta
  • 30 dkg darált vegyes hús (marha és disznó)
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 1/2 pohár rizs
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • petrezselyem
  • 2 db chili
  • 2 db babérlevél
  • őrölt csípős piros paprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt kömény
  • morzsolt majoránna
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl fehérbor
  • liszt
  • olaj
Elkészítés: 

A káposztát kinyomkodom.  A szalonnát kockára vágom.A  hagymákat, petrezselymet  aprítom, egy keverőtálban összekeverem a rizzsel és a tojással, fűszerezem., vizes kézzel gombócokat formázok.

Egy lábasban kevés olajon  a szalonnát megsütöm, ráteszem a káposztát, fűszerezem, teszek rá babérlevelet, a húsgombócokat, öntök rá kevés vizet, s elkezdem főzni. Amikor már majdnem puha, kiveszem a gombócokat, szórok rá lisztet, egy kanál tejföllel összekeverem, beleöntöm a bort, visszateszem a gombócokat, felrottyantom.

Tálaláskor teszek a tányérra három kanál tejfölt és egy chilipaprikát.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése