Fehérboros káposzta húsos gombóccal
Hogy ne mindig töltött káposzta, vagy Székely-káposzta legyen.
Hozzávalók:
- 30 dkg savanyított káposzta
- 30 dkg darált vegyes hús (marha és disznó)
- 1 szelet füstölt szalonna
- 1/2 pohár rizs
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- petrezselyem
- 2 db chili
- 2 db babérlevél
- só
- őrölt csípős piros paprika
- őrölt fekete bors
- őrölt kömény
- morzsolt majoránna
- 1 dl tejföl
- 1 dl fehérbor
- liszt
- olaj
A káposztát kinyomkodom. A szalonnát kockára vágom.A hagymákat, petrezselymet aprítom, egy keverőtálban összekeverem a rizzsel és a tojással, fűszerezem., vizes kézzel gombócokat formázok.
Egy lábasban kevés olajon a szalonnát megsütöm, ráteszem a káposztát, fűszerezem, teszek rá babérlevelet, a húsgombócokat, öntök rá kevés vizet, s elkezdem főzni. Amikor már majdnem puha, kiveszem a gombócokat, szórok rá lisztet, egy kanál tejföllel összekeverem, beleöntöm a bort, visszateszem a gombócokat, felrottyantom.
Tálaláskor teszek a tányérra három kanál tejfölt és egy chilipaprikát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése