Pipette Rigate borsós sertéspörkölttel, céklával
A pörkölt nem csak nokedlivel, vagy krumplival készíthető, a zöldborsó is mássá teszi egy kicsit. .Hozzávalók:
- 30 dkg sertéscomb
- 1 szelet füstölt szalonna
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes paprika
- 2 db chili
- 1 db paradicsom
- 10 dkg zöldborsó
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős piros paprika
- 25 dkg tészta (Pipette Rigate)
- cékla
A hagymát aprítom, húst, a szalonnát, a paprikát, paradicsomot kockára vágom.
A serpenyőben a szalonnát megpirítom, zsírjában a hagymát megdinsztelem, rárakom a húst, egy darabig pörkölöm, majd beleteszem a paprikát és a paradicsomot. Fűszerezem, öntök rá vizet, s el kezdem főzni. Mikor a hús már félig puha, hozzáadom a zöldborsót is.
Kifőzöm sós vízben a tésztát.
Végül a tésztát a pörkölthöz adom, összekeverem
Tálalok. A tányérra szedek céklát, mellé a pörköltes tésztát, rá egy chili paprikát
A Hírkereső mai (2013.10.15.) Gasztro Top-ja
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése