HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. október 21., hétfő

Rigate con aglio, peperencino, pomodoro, vino rosso e formaggio

Rigate con aglio, peperencino, pomodoro, vino rosso e formaggio

Ez egy nagyon egyszerű, relatíve gyors, s nagyon ízletes olasz étel.. Amiben egy kicsit változtattam rajta, hogy parmezán, vagy mozzarella helyett egy roquefortot használtam, ami dél-franciai sajt. Így tulajdonképp egy mediterrán tésztát kreáltam.

 Hozzávalók :
  • 25 dkg Conchiglie Rigate  
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 db chili
  • 3 db paradicsom
  • 1 db nagy csiperkegomba
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  •  2 levél jégsaláta
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 15 db chilivel töltött zöld olívabogyó
  • olívaolaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • oregáno
  • bazsalikom
  • ketchup
  • chiliszósz
  • 1 dl vörös bor 
  • 5 dkg roquefort
Elkészítés: 

A tésztát felteszem főni.

Közben a fokhagymát és petrezselymet aprítom, a paradicsomot nyolcadolom, a gombát és a jégsalátát szeletelem, az újhagymát és chilit karikára vágom.

Olívaolajon a hagymát dinsztelem, rádobom a paradicsomot, a gombát és az olívabogyókat, fűszerezem, rálocsolom a vörösbort. A leszűrt tésztát hozzákeverem, locsolok rá ketchupot, s chiliszószt, rászórom a salátát, újhagyma zöldjét, s petrezselymet.

Tálaláskor morzsolok rá sajtot, s teszek rá egy petrezselyemlevelet.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése