Rigate con aglio, peperencino, pomodoro, vino rosso e formaggio
Ez egy nagyon egyszerű, relatíve gyors, s nagyon ízletes olasz étel.. Amiben egy kicsit változtattam rajta, hogy parmezán, vagy mozzarella helyett egy roquefortot használtam, ami dél-franciai sajt. Így tulajdonképp egy mediterrán tésztát kreáltam.Hozzávalók :
- 25 dkg Conchiglie Rigate
- 6 gerezd fokhagyma
- 3 db chili
- 3 db paradicsom
- 1 db nagy csiperkegomba
- 1 szál újhagyma zöldjével
- 2 levél jégsaláta
- 1/2 csokor petrezselyem
- 15 db chilivel töltött zöld olívabogyó
- olívaolaj
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős piros paprika
- oregáno
- bazsalikom
- ketchup
- chiliszósz
- 1 dl vörös bor
- 5 dkg roquefort
A tésztát felteszem főni.
Közben a fokhagymát és petrezselymet aprítom, a paradicsomot nyolcadolom, a gombát és a jégsalátát szeletelem, az újhagymát és chilit karikára vágom.
Olívaolajon a hagymát dinsztelem, rádobom a paradicsomot, a gombát és az olívabogyókat, fűszerezem, rálocsolom a vörösbort. A leszűrt tésztát hozzákeverem, locsolok rá ketchupot, s chiliszószt, rászórom a salátát, újhagyma zöldjét, s petrezselymet.
Tálaláskor morzsolok rá sajtot, s teszek rá egy petrezselyemlevelet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése