Vörösboros tarhonyás marhapörkölt
Mert a pörkölt nem kötelezően krumplival, vagy nokedlivel készíthető.
- 30 dkg marhalábszár
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 1 db chili
- 1 db paradicsom
- 5 szálpetrezselyem
- só
- őrölt csípős pirospaprika
- őrölt fekete bors
- őrölt kömény
- 1 dl vörösbor
- 1 bögre tarhonya
- zsír
A húst kis kockára vágom, a zöldségeket aprítom
A zsíron megpirítom a hagymát, majd rádobom a húst, s pörkölöm egy darabig a saját levében, majd fűszerezem, beleteszem a paprikát és a paradicsomot. Később öntök rá kevés vizet..
Közben megfőzöm a tarhonyát
Amikor a hús már puha, beleöntöm a vörösbort, hozzáadom a petrezselymet, s hozzákeverem a tarhonyát.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése