Rizses lecsó császárszalonnával és füstölt kolbásszal
Azoknak, akik annyira és úgy szeretik a lecsót, mint én.Hozzávalók:
- 2 szelet főtt császár szalonna
- 1 szál füstölt kolbász
- 6 db paprika
- 2 db csípős hegyes zöld paprika
- 6 db chili paprika
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 db paradicsom
- 1/2 pohár rizs
- olíva olaj
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
A rizst még reggel beáztatom.
A szalonnát kockára, a paprikákat és 2 chilit karikára, a hagymákat apróra vágom, a paradicsomot kockázom.
Egy serpenyőbe kevés olajon megsütöm a szalonnát, majd a kolbászt. A kolbász kiveszem, félreteszem. A serpenyőbe beleteszem a hagymákat, a chilit és a rizst, dinsztelem, majd beleteszem a paprikákat, végül a paradicsomot, fűszerezem, öntök rá egy kevés vizet. Időnként megkavarom, hogy ne kapjon oda.
Amikor megfőtt a rizs, hozzákeverem a kolbászkarikákat.
Tálalok. A tányérra szedek a lecsóból,szórok rá még borsot, vágok rá egy chilipaprikát, s a közepére teszek egy chilit.
P.S. a Hítkereső mai (2013.10.27.) Toplistá-ja:
Endre, a középre tett csili csak dekoráció, vagy meg is eszed?
VálaszTörlésA fotón dekoráció, de a fényképezés után felvágom és természetesen meg is eszem. De, aki nem szereti, vagy nem bírja a csípőset, annak természetesen nem kötelező. Sőt, a chili ki is hagyható.
Törlés