HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. október 26., szombat

Rizses lecsó császárszalonnával és füstölt kolbásszal

Rizses lecsó császárszalonnával és füstölt kolbásszal

Azoknak, akik annyira és úgy szeretik a lecsót, mint én.  

Hozzávalók:
  • 2 szelet főtt császár szalonna
  • 1 szál füstölt  kolbász
  • 6 db paprika
  • 2 db csípős hegyes zöld paprika  
  • 6 db chili paprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 db  paradicsom
  • 1/2 pohár rizs
  • olíva olaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
Elkészítés:

A rizst még reggel beáztatom.

A szalonnát kockára, a paprikákat és 2 chilit karikára, a hagymákat apróra vágom, a paradicsomot kockázom.

Egy serpenyőbe kevés olajon megsütöm a szalonnát, majd a kolbászt. A kolbász kiveszem, félreteszem. A serpenyőbe beleteszem a hagymákat, a chilit és a rizst, dinsztelem, majd beleteszem a paprikákat, végül a paradicsomot, fűszerezem, öntök rá egy kevés vizet. Időnként megkavarom, hogy ne kapjon oda.

Amikor megfőtt a rizs, hozzákeverem a kolbászkarikákat.

Tálalok. A tányérra szedek a lecsóból,szórok rá még borsot, vágok rá egy chilipaprikát,  s a közepére teszek egy chilit.


P.S. a Hítkereső mai (2013.10.27.) Toplistá-ja:




2 megjegyzés:

  1. Endre, a középre tett csili csak dekoráció, vagy meg is eszed?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A fotón dekoráció, de a fényképezés után felvágom és természetesen meg is eszem. De, aki nem szereti, vagy nem bírja a csípőset, annak természetesen nem kötelező. Sőt, a chili ki is hagyható.

      Törlés