HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. október 14., hétfő

Tökös rizses lecsó füstölt kolbásszal és szalonnával

Tökös rizses lecsó füstölt kolbásszal és szalonnával

Lecsó reggel, délben este ...  

Hozzávalók:
  • 50 dkg paprika
  • 3 db hegyes csípős zöldpaprika
  • 4 db chili
  • 30 dkg paradicsom
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg gyalult tök
  • olaj
  • őrölt csípős pirospaprika
  • őrölt fekete bors
  • 20 dkg füstölt kolbász 
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg rizs
Elkészítés:

A rizst reggel beáztatom.

A karikára vágott kolbászt egy serpenyőben megpirítom, kiveszem. Megpirítom a kockára vágott szalonnát is. Közben a hagymákat aprítom, a szalonnához adom,. megdinsztelem. Felkarikázom a paprikákat, a paradicsomot nyolcadolom, belerakom az edénybe, fűszerezem, s hozzáadom a tököt és a rizst is, összekeverem.  Amikor  a lecsó már csaknem csaknem megfőtt, beleteszem a kolbászt, összekeverem, készrefőzöm..


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése