A brokkoli, bor és a tejszín együttese egy finom krémlevest eredményez, amit a sült hagyma és bacon csak még érdekesebbé tesz.
Hozzávalók :
- 1 fej brokkoli
- 2 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db nagyobb krumpli
- petrezselyem zöld
- 2 szelet bacon
- 1 kocka tyúkhúsleves
- só
- őrölt fehér bors
- őrölt szerecsendió
- 1 dl fehérbor
- főző tejszín
- extraszűz olívaolaj
- 2 szelet kenyér
A krumplit meghámozom, kockára vágom. A hagymákat megpucolom, egyiket darabolom, a másikat karikára vágom. Egy fokhagymát félreteszek. A brokkolit rózsáira szedem, a vastag szárát darabolom. A petrezselymet összevágom.
Egy lábasban olajon megdinsztelem a hagymát, a karikára vágottat félreteszem. A serpenyőben maradthoz hozzáadom a fokhagymát, a krumplit, és a brokkoli szárát, felöntöm bő fél liter vízzel, beleteszem a leveskockát, sózom, borsozom. Amikor majdnem megfőtt, beleteszem a brokkoli rózsákat is, és beleszórom a petrezselymet..
Amikor kész, félreteszek néhány brokkoli rózsát, a többit botmixerrel összekeverem. Öntök bele bort, tejszínt, s szórok bele szerecsendiót. Még egyszer megkeverem, majd átforralom. Elkészítem a bruschettát, bed9rzsölöm fokhagymával, olajjal bőven meglocsolom. Tálaláskor a levesbe teszem a félretett brokkoli rózsákat. Rárakom a sült hagymakarikákat, locsolok rá olívaolajat, melléteszem a pirítóst.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése