HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. október 24., csütörtök

Fehérboros brokkoli krémleves sült baconnel és hagymakarikákkal, bruschettával

Fehérboros brokkoli krémleves sült baconnel és hagymakarikákkal, bruschettával

A brokkoli, bor és a tejszín együttese egy finom krémlevest eredményez, amit a sült hagyma és bacon  csak még érdekesebbé tesz.

 Hozzávalók :
  • 1 fej brokkoli
  • 2 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db nagyobb krumpli
  • petrezselyem zöld 
  • 2 szelet bacon
  • 1 kocka tyúkhúsleves
  • őrölt fehér bors
  • őrölt szerecsendió
  • 1 dl fehérbor
  • főző tejszín
  • extraszűz olívaolaj
  • 2 szelet kenyér
Elkészítés:

A krumplit meghámozom, kockára vágom. A hagymákat megpucolom, egyiket darabolom, a másikat karikára vágom. Egy fokhagymát félreteszek. A brokkolit rózsáira szedem, a vastag szárát darabolom. A petrezselymet összevágom. 

Egy lábasban olajon megdinsztelem a hagymát, a karikára vágottat félreteszem. A serpenyőben maradthoz hozzáadom a fokhagymát, a krumplit, és a brokkoli szárát, felöntöm bő fél liter vízzel, beleteszem a leveskockát, sózom, borsozom. Amikor majdnem megfőtt, beleteszem a brokkoli rózsákat is, és beleszórom a petrezselymet..

Amikor kész, félreteszek néhány brokkoli rózsát, a többit botmixerrel összekeverem. Öntök bele bort, tejszínt, s szórok bele szerecsendiót. Még egyszer megkeverem, majd átforralom. Elkészítem a bruschettát, bed9rzsölöm fokhagymával, olajjal bőven meglocsolom. Tálaláskor a levesbe teszem a félretett brokkoli rózsákat. Rárakom a sült hagymakarikákat, locsolok rá olívaolajat, melléteszem a  pirítóst.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése