Karfiolleves gazdagon csipetkével, tejföllel, fehérborral
Az egyszerű karfiolleves után most itt egy gazdag változat.Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 2 db újkrumpli
- 1 db paradicsom
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 1/2 fej zeller
- 1 db zellerlevél
- 10 szál petrezselyemlevél
- 1 szál lestyán
- olaj
- 2 dl tejföl
- 1 db tojás
- 1 pohár liszt
- só
- őrölt piros paprika
- őrölt fekete bors
- 2 db húsleveskocka
- 1 dl fehérbor
A hagymákat aprítom, a répákat hosszúkásra, a krumplit és a paradicsomot kockára, a paprikát karikára vágom A karfiolt kisebb rózsákra teszem
A hagymát kevés olajon megdinsztelem, ráteszem a zöldségeket, feleresztem vízzel, fűszerezem, belemorzsolom a leveskockát.
Amíg a leves fő elkészítem a csipetkét. Amikor a zöldséges már csaknem puha, lisztes tejföllel behabarom, beleöntöm a bort,.belemorzsolom a tésztát.
Tálaláskor teszek a levesre tejfölt, petrezselyemlevelet, s szórok rá pirospaprikát.
P.S. A recept bekerült a Hírkereső mai (2013.10.18.) GasztrioTop-jába:
42.- Magyaros karfiolleves csipetkével (Mindmegette)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése