Csiperkegombás rizs
Egyszerű, gyors étel, vegák is ehetik.Hozzávalók:
- 30 dkg csiperkegomba
- 10 dkg rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 3 db chilipaprika
- olívaolaj
- só
- őrölt csípős pirospaprika
- őrölt fekete bors
- 1 tk édes-csípős chili szósz
- 6 szál petrezselyem
A beáztatott rizst megfőzöm.
A hagymákat aprítom, a paradicsomot kockára vágom, 1 db chilit karikára vágok.
Egy serpenyőben a hagymát dinsztelem, ráteszem a chilit, majd a gombát. Fűszerezem. Fedő alatt párolom.
Amikor a rizs megfőtt, hozzákeverem a gombához.
Tálaláskor locsolok rá chiliszószt, vágok rá petrezselymet, s díszítem 1 chilipaprikával.
Hű, de finom lehetett jó csípősen! Nagyon szeretem! Guszta!
VálaszTörlésÖrülök kedves Éva, hogy van még rajtam kívül is, aki szereti a csípős ételeket. Már többször kaptam hideget-meleget ezért.
TörlésHolott, ha valaki nem szereti, vagy nem bírja az erős fűszerezést, az nyugodtan csökkentheti a mennyiséget, vagy akár teljesen el is hagyhatja a csípős fűszereket. Én viszont imádom. Ezek szerint nem vagyok egyedül.