HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. október 25., péntek

Mangalica tepertő

Mangalica tepertő


Nasinak, de egy pompás vacsorának is jó.


Hozzávalók :
  • 50 dkg zsírszalonna
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1dl víz
Elkészítés: 

A szalonnát 2-3 cm-es darabokra vágom, beteszem egy zomáclábasba, öntök rá egy kevés vizet, beledobom a fokhagymát, s lassú tűzön elkezdem sütni. Időnként megkeverem. A sütést nem szabad siettetni, mert akkor megég, s mérgező anyagok is keletkezhetnek.

Amikor, már szépen megsült a tepertő, félreteszem, hogy hűljön. Később leszűröm. A zsírt, mikor már lehűlt hűtőbe teszem, a tepertőt pedig fehérkenyérrel, lilahagymával, paprikával, paradicsommal jóízűen elfogyasztom.

P.S. A recept a Hírkereső mai (2013.10.27.) Gasztro Top-ján:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése