HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. október 20., vasárnap

Karfiolleves cérnametélttel, füstölt kolbásszal

Karfiolleves cérnametélttel, füstölt kolbásszal

Variáltam egy keveset az eddigi karfiolleveseken.

 Hozzávalók :
  • 1 kisebb fej karfiol
  • 2 szál sárgarépa
  • 5 szál zellerlevél
  •  5 szál petrezselyem-levél
  • őrölt fehér bors
  • 1 db erőleveskocka
  • olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 pohár liszt
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 1 marék cérnametélt
  • 2 db chilipaprika
Elkészítés:

A karfiolt rózsákra szedem, megmosom, a répát megpucolom, az egyiket csíkokra, a másikat karikára  vágom, két petrezselyem levelet félreteszek. A zöldségeket egy fazékba teszem.  Felöntöm  vízzel, fűszerezem, belemorzsolom a leveskockát. Főzöm.

Közben felteszem a tésztát főni, karikára vágom a kolbászt,  s elkészítem a rántást..

Amikor a leves megfőtt, belekeverem a rántást, hozzáadom a  kolbászt..

Tálaláskor merek a tányérba levest, rakok a tésztából is, s teszek rá chilit és petrezselyemlevelet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése