Karfiolleves cérnametélttel, füstölt kolbásszal
Variáltam egy keveset az eddigi karfiolleveseken.Hozzávalók :
- 1 kisebb fej karfiol
- 2 szál sárgarépa
- 5 szál zellerlevél
- 5 szál petrezselyem-levél
- só
- őrölt fehér bors
- 1 db erőleveskocka
- olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 pohár liszt
- 10 dkg füstölt kolbász
- 1 marék cérnametélt
- 2 db chilipaprika
A karfiolt rózsákra szedem, megmosom, a répát megpucolom, az egyiket csíkokra, a másikat karikára vágom, két petrezselyem levelet félreteszek. A zöldségeket egy fazékba teszem. Felöntöm vízzel, fűszerezem, belemorzsolom a leveskockát. Főzöm.
Közben felteszem a tésztát főni, karikára vágom a kolbászt, s elkészítem a rántást..
Amikor a leves megfőtt, belekeverem a rántást, hozzáadom a kolbászt..
Tálaláskor merek a tányérba levest, rakok a tésztából is, s teszek rá chilit és petrezselyemlevelet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése