Tejfölös babgulyás lángolt kolbásszal, vörösborral
Hozzávalók:- 25 dkg tarkabab
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 szál újhagyma
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 2 db nagy újkrumpli
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 4 db cseresznyepaprika
- 2 db paradicsom
- zellerlevél
- petrezselyem
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- kömény
- liszt
- csípős paprikasűrítmény
- gulyáskrém
- olaj
- 15 dkg lángolt kolbász
- 1 dl vörösbor
- 1 dl tejföl
A babot reggel beáztatom.
A hagymákat, zellerlevelet, petrezselymet aprítom, a répát, gyökeret, krumplit nagyobb darabokra, a paprikákat és a kolbászt karikákra vágom..
Egy lábasban kevés olajon megdinsztelem a hagymákat (a zöldje kivételével), ráteszem az aprított fokhagymát, az , a zöldségeket, s a babot, felöntöm vízzel, fűszerezem, teszek bele csípős paprikasűrítményt és gulyáskrémet. Mielőtt megpuhulna, belerakom a krumplit, s a kolbászt,. Amikor minden megfőtt beleöntöm a vörösbort, s lisztes tejföllel behabarom.
Tálaláskor merek a tányérba levest, teszek rá tejfölt, szórok rá pirospaprikát, s díszítem cseresznyepaprikával, újhagymalevelekkel..
De nagyon finom és tartalmas levest készítettél! Nagyon szeretjük, guszta!
VálaszTörlés