HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. október 10., csütörtök

Tejfölös babgulyás lángolt kolbásszal, vörösborral

Tejfölös babgulyás lángolt kolbásszal, vörösborral

Hozzávalók:
  • 25 dkg tarkabab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 2 db nagy  újkrumpli
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 4 db cseresznyepaprika
  • 2 db paradicsom
  • zellerlevél
  •  petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika 
  •  kömény
  • liszt 
  • csípős paprikasűrítmény
  • gulyáskrém
  • olaj
  • 15 dkg lángolt kolbász
  • 1 dl vörösbor
  • 1 dl tejföl
Elkészítés:

A babot  reggel beáztatom.

A hagymákat, zellerlevelet, petrezselymet aprítom, a répát, gyökeret,  krumplit nagyobb darabokra, a paprikákat és a kolbászt karikákra vágom..

Egy lábasban kevés olajon  megdinsztelem a hagymákat (a zöldje kivételével), ráteszem  az aprított fokhagymát, az , a zöldségeket, s  a babot, felöntöm vízzel,  fűszerezem, teszek bele csípős paprikasűrítményt és gulyáskrémet. Mielőtt megpuhulna, belerakom a krumplit,  s a kolbászt,. Amikor minden megfőtt beleöntöm a vörösbort, s lisztes tejföllel behabarom.

Tálaláskor merek a tányérba levest, teszek rá  tejfölt, szórok rá pirospaprikát, s díszítem  cseresznyepaprikával, újhagymalevelekkel..


1 megjegyzés:

  1. De nagyon finom és tartalmas levest készítettél! Nagyon szeretjük, guszta!

    VálaszTörlés