HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. október 28., hétfő

Baconba tekert túróval töltött paprika, paradicsom és krumpli

Baconba tekert túróval töltött paprika, paradicsom és krumpli


Te is szereted a töltött ételeket? Igen? Akkor próbáld ki ezt! Biztos ízleni fog.

Hozzávalók :
  • 2 db piros kaliforniai paprika 
  • 2 db paradicsom
  • 2 db nagy burgonya
  • 6  szelet baconszalonna
  • 10 dkg tehéntúró
  • 25 dkg füstölt sajt
  • 1 db tojás
  • 1  gerezd fokhagyma
  • petrezselyemlzöld
  • 1 db chilipaprika 
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • kakukkfű
  • olívaolaj
  • chili szósz
Elkészítés:

A krumplikat héjában félig megfőzöm, megpucolom. Közben a hagymát  aprítom, olajon megdinsztelem, átteszem egy keverőtálba,  hozzáadom a karikára vágott chilit, s a túrót,. ráütök egy tojást, beleteszem  az aprított petrezselyemzöldet, fűszerezem, összekeverem.

A paprikáknak levágom a sapkáját, a magházat eltávolítom. A paradicsomoknak levágom a tetejét, a belsejét kivájom, a masszához adom, újból összekeverem. A krumplikat megpucolom, félbevágom, belsejüket kikanalazom. A masszát beletöltöm a zöldségekbe, majd  mindegyiket  baconba tekerem,  s belehelyezem egy  serpenyőbe, köré teszek forgácskrumplikat,  sózom, borsozom, meglocsolom olajjal, letakarom alufóliával, s berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe. 30 perc után leveszem a fóliát, a paprikákra és paradicsomokra szórok reszelt sajtot, s  átkapcsolok  grill fokozatra,  míg szépen megpirul.

Tálalok. Egy paprika, egy paradicsom, egy krumpli. Teszek rá petrezselyemlevelet és locsolok rá chiliszószt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése