Mazsolás rizskoch sárgabaracklekvárral
Ez egy kicsit macerás, de megéri, mert az eredmény egy nagyon finom rizskoch lesz.
Hozzávalók:
- 20 dkg rizs
- 2 tojás
- 0,5 liter tej
- citromhéj
- 1 evőkanál cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- mazsola
- rum
- baracklekvár
Elkészítés:
A mazsolát beáztatom a rumba.A rizst a tejjel, a reszelt citromhéjjal, a cukorral,a mazsolával és a vaníliás cukorral felteszem alacsony fokozaton főni.
Közben kikeverem a tojások sárgáját egy kis cukorral és amikor már megfőtt a rizs, hozzákeverem a rizses masszához.
A tojások fehérjéből kemény habot verek és óvatosan hozzáforgatom a többi hozzávalóhoz. A masszát beleöntöm egy kicsi tortaformába, s 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 35 perc alatt aranybarnára sütöm. Mikor kihűlt, kiveszem a formából, felszeletelem, s baracklekvárral tálalom.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Ez is kedvemre való, tudsz Te mást is, nemcsak erőset erőssel. Vagy, hogy stílszerű legyek "hagymát hagymával" tudod a Kabos Gyula filmben.
VálaszTörlés