Tepsis rakott krumpli lilakáposztával
Egy kicsit rendhagyó rakott krumpli.
Hozzávalók:
Krumpli:
- 50 dkg krumpli
- 2 db tojás
- 1 szál füstölt kolbász
- 4 fej csiperkegomba
- 2 dl tejföl
- só
- őrölt piros paprika
- őrölt fekete bors
- kakukkfű
- 1 kicsi fej lilakáposzta fele
- 1 db vöröshagyma
- 1 db fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 1 ek cukor
- 1 tk vörösborecet
- só
- 1 tk köménymag
- őrölt fekete bors
Elkészítés:
A tojásokat megfőzöm, felszeletelem. A kolbászt felkarikázom. A káposztát legyalulom, a hagymát aprítom. A gombát felszeletelem.
A krumplit héjában félig megfőzöm, megpucolom s felszeletelem. A felét lerakom egy olajozott tepsibe, fűszerezem Rápakolom a tojás, a gomba és a kolbász szeleteket, majd újabb krumpliréteg következik. Fűszerezem, locsolok rá olajat, rákanalazom a tejfölt. Berakom a sütőbe, s 180 C fokon megsütöm.
Közben egy serpenyőben olajon a köménymagot megpirítom, rádobom a hagymát, cukrot, karamelizálom. Majd ráteszem a káposztát, a babérleveleket, fűszerezem, locsolok rá ecetet. Fedő alatt párolom.
Tálaláskor szedek a tányérra rakott krumplit, mellé lilakáposztát
A recept a Hírkereső mai (2013.11.05.) Gasztro Top-ján:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése