Tejfölös lencsefőzelék sertésoldalassal
Bár nincs Újév, azért megkísérthetjük a szerencsénket, hátha nem csak szépek, de gazdagok is leszünk ettől a lencsefőzeléktől.Hozzávalók :
- 25 dkg sertés oldalas
- 3 bögre lencse
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 db babérlevél
- só
- egész fekete bors
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- ecet
- citrom
- mustár
- tej
- tejföl
- liszt
- 2 db chili paprika
A lencsét beáztatom előző este. Másnap a lencsét felteszem főni, beleteszem a babérlevelet, a fokhagymát, s az egész fekete borsot.
A több darabra vágott oldalast vízzel feleresztem, felteszem főni lassú tűzön. Kb. 55-60 perc elteltével villával megszúrom, ha megpuhult, elzárom a tűzhelyt. Az oldalas levét a lencséhez adom. .Mikor a lencse már puha, behabarom lisztes, paprikás tejföllel. Öntök bele ecetet, s tejet, facsarok bele citromot, kanalazok bele mustárt. Összekeverem, felrottyantom.
Tálaláskor merek a tányérba főzeléket, teszek rá két darab oldalast, kanalazok rá tejfölt, s díszítem egy chili paprikával..
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése