Fehérboros, tejfölös, borsos resztelt gomba rigate tésztával
Egy finom, könnyű olaszos tésztaétel.
Hozzávalók:
- 30 dkg csiperkegomba
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 5 szál kakukkfű
- petrezselyem
- olívaolaj
- 1 dl fehérbor
- 2 dl tejföl
- só
- őrölt fekete bors
- 30 dkg Conchiglie Rigate
- jégsalátalevél
- 3 db paradicsom
A hagymákat, petrezselymet aprítom, a paprikát felkockázom, a gombát szeletelem.
Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymát, majd ráteszem a paprikát, végül a gombát, a petrezselymet, s kakukkfüvet, sózom, s bőségesen megszórom borssal.
Közben sós vízben megfőzöm a tésztát.
A gombára ráöntöm a bort, s hozzákeverem a tejfölt, leszűröm a tésztát
Tálalok. A tányérra szedek a gombapörköltből és a tésztából, a tányér szélére helyezek jégsalátaleveleket, rá egy paradicsomot, a tésztára pedig egy petrezselyemlevelet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése