HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. október 18., péntek

Fehérboros, tejfölös, borsos resztelt gomba rigate tésztával

Fehérboros, tejfölös, borsos resztelt gomba rigate tésztával


Egy finom, könnyű olaszos tésztaétel.

Hozzávalók:

  • 30 dkg csiperkegomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 5 szál kakukkfű
  • petrezselyem
  • olívaolaj
  • 1 dl fehérbor
  • 2 dl tejföl
  • őrölt fekete bors
  • 30 dkg Conchiglie Rigate
  • jégsalátalevél
  • 3 db paradicsom
Elkészítés:

A hagymákat, petrezselymet aprítom, a paprikát felkockázom, a gombát szeletelem.

Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymát, majd ráteszem a paprikát, végül a gombát, a petrezselymet, s kakukkfüvet, sózom, s bőségesen megszórom borssal.

Közben sós vízben megfőzöm a tésztát.

A gombára ráöntöm a bort, s hozzákeverem a tejfölt, leszűröm a tésztát

Tálalok. A tányérra szedek a gombapörköltből és a tésztából, a tányér szélére helyezek jégsalátaleveleket, rá egy paradicsomot, a tésztára pedig egy petrezselyemlevelet.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése